18-پخت و پز: حرارت اعمال شده به غذا

18-پخت و پز: حرارت اعمال شده به غذا

18-پخت و پز: حرارت اعمال شده به غذا

چرا باید بپزیم؟

اساسا پخت و پز برای از بین بردن باکتری های مضر در غذاها حیاتی است، اما می تواند به بهبود بافت، قوام و البته طعم غذا نیز کمک کند. وقتی گرما به غذا اضافه می شود باعث تغییراتی در تعدادی از چیزها می شود، در اینجا می توانید فرآیند آب پز شدن تخم مرغ در آب را ببینید، شاهد تغییراتی باشید که در رنگ مواد اتفاق می افتد. سفیده تخم مرغ از شفاف به سفید می رسد. فاکتورهای رنگ موجود در مواد مانند کاروتنوئیدها و کلروفیل تحت تأثیر گرما قرار می گیرند. همچنین، اسیدیته محیط پخت و وجود یا عدم وجود فلزات می تواند بر رنگ تأثیر بگذارد. در برخی موارد، تغییر رنگ مطلوب است، به عنوان مثال در پخت. در موارد دیگر، مانند زمان پختن بیش از حد کلم، اینطور نیست.

مهم است که اطمینان حاصل کنید در حین پخت و پز برای رسیدن به رنگ مورد نظر در غذای خود خوب تلاش کنید.

بافت

بافتی که در غذاهای خود به دست می آورید به شدت به روش پختی که استفاده می کنید بستگی دارد. روش‌های پخت مرطوب، مانند بخارپز و خورشتی، معمولاً باعث ایجاد یک غذای نرم و لطیف می‌شوند. پخت خشک، برشته کردن و سایر روش‌های مشابه ممکن است باعث ترد شدن غذا شود.

طعم و مزه

در حالی که طعم و مزه اغلب به یک اندازه به بافت بستگی دارد، پختن غذاها به طور چشمگیری بر محصول نهایی تأثیر می گذارد. ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌هایی که برای استفاده انتخاب می‌کنید، وقتی با طعم طبیعی غذایی که می‌پزید ترکیب شوند، طعمی متمایز ایجاد می‌کنند. غذاهای با طعم دلپذیر باعث ایجاد بزاق در دهان می شود که در هضم غذا مفید است.

ارزش غذایی، مواد مغذی مختلف در دسترس است

تلاش برای به حداقل رساندن ضرر بسیار مهم است. روش های مختلفی برای فرآیند پخت و پز وجود دارد، برخی از مواد مغذی ارزشمند، ویتامین ها و مواد معدنی می توانند برای انجام این کار موثر باشند.

به عنوان مثال، هنگام آب پز کردن یا جوشاندن تا حد امکان از آب کمتری استفاده کنید تا از دست دادن ویتامین های B و C را کاهش دهید.

هنگام پختن سبزیجات یا گوشت، سعی کنید آب یا آبگوشت تولید شده را مصرف کنید یا دوباره استفاده کنید.

هنگام پختن گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از کوتاه ترین زمان پخت ممکن برای مصرف ایمن استفاده می شود که ممکن است بر اساس برش یا نوع آن متفاوت باشد.

در صورت امکان، غذا را بعد از طبخ و نه قبل از پختن برش دهید و تا زمانی که سبزیجات پخته شده اند پوست آن را جدا نکنید تا محتوای فیبر به حداکثر برسد.

هنگام پختن سبزیجات از جوش شیرین استفاده نکنید زیرا قلیایِ حاصل از جوش شیرین باعث کاهش سطح ویتامین C می شود.

با پخت عاقلانه می توان ارزش غذایی را به حداکثر رساند و همچنین کیفیت محصول نهایی غذایی را بهبود بخشید.

دیدگاهی وجود ندارد، اولین نفری باشید که دیدگاه ثبت می کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

توجه: دیدگاه های منعکس شده در سایت نظر کاربران است و لزوما مورد تایید سایت نیست.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای ضروری با * مشخص شده اند